Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

Gastronomie českého středověku - Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali

Monika Černá-Feyfrlíková
Cena v prodejně: 399 Kč
Cena při objednávce v e-shopu:
-40
359

Skladem (1ks)

dalších 80-90ks na objednávku.

Dostupné v prodejně

K vyzvednutí dnes

Odesíláme obratem

od 59 Kč, dodání st 24.7

Podrobnosti o dodání

Kdy můžu zboží mít?

Osobní odběr

Prodejna Benešov - ZDARMAdnes

Výdejní místa

WEDO Pobočky, AlzaBox59 Kčst 24.7
Balíkovna79 Kčst 24.7
Zásilkovna69 Kčst 24.7
Česká pošta - Balík Na poštu99 Kčst 24.7
Zásilkovna SK95 Kččt 25.7

Dodání na adresu v ČR

Stažení online0 Kčzítra
WEDO doručení na adresu65 Kčst 24.7
Zásilkovna - domů99 Kčst 24.7
Česká pošta - Balík Do ruky119 Kčst 24.7
Zásilkovna SK - domů139 Kččt 25.7

Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.

Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!

EAN9788027138296
ISBN978-80-271-3829-6
Rozměry240 x 165 x 17 mm
Hmotnost0.49000000953674316
Datum vydání06. 06. 2024
Vazbabrožovaná vazba
Počet stran:224
Nakladatelství:Grada
Jazyk:česky