Nalezené produkty
Nalezené kategorie
Nalezení autoři
Nalezené články: 140
je prázdný
E-kniha Gastronomie českého středověku
Monika Černá-FeyfrlíkováCo lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali
E-knihy nelze tisknout!
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme.
Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.
Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života.
Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!
EAN | 9788027138296 |
---|---|
ISBN | 978-80-271-3829-6 |
Dostupné formáty | |
Datum vydání | 2024 |
Vazba | e-book |
Počet stran: | 224 |
Nakladatelství: | Grada |
Jazyk: | česky |
© 2024 Knihkupectví Daniela