Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

E-kniha Gastronomie českého středověku

Monika Černá-Feyfrlíková

Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali

EbookE-kniha / Ebook [pdf]
Manual Návod na stažení e-knihy

No Print E-knihy nelze tisknout!

Cena v prodejně:
Cena při objednávce v e-shopu:
-0
339

Ihned ke stažení

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme.

Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.

Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života.

Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!

EAN9788027138296
ISBN978-80-271-3829-6
Dostupné formátypdf
Datum vydání2024
Vazbae-book
Počet stran:224
Nakladatelství:Grada
Jazyk:česky