Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

Pivovarství - teorie a praxe výroby piva

Cena v prodejně: 2 800 Kč
Cena při objednávce v e-shopu:
-280
2 520

U dodavatele

10-20ks na objednávku.

V prodejně do 3 dnů

K vyzvednutí po 29.7 13:00

Odesíláme do 3 dnů

od 59 Kč, dodání út 30.7

Podrobnosti o dodání

Kdy můžu zboží mít?

Produkt je u dodavatele, odesíláme ho ihned po naskladnění.

Osobní odběr

Prodejna Benešov - ZDARMApo 29.7

Výdejní místa

WEDO Pobočky, AlzaBox59 Kčút 30.7
Balíkovna79 Kčút 30.7
Zásilkovna69 Kčút 30.7
Česká pošta - Balík Na poštu99 Kčút 30.7
Zásilkovna SK95 Kčst 31.7

Dodání na adresu v ČR

Stažení online0 Kčpo 29.7
WEDO doručení na adresu65 Kčút 30.7
Zásilkovna - domů99 Kčút 30.7
Česká pošta - Balík Do ruky119 Kčút 30.7
Zásilkovna SK - domů139 Kčst 31.7

Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.

Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací. Kniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností. Autoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována.
EAN9788087109779
ISBN978-80-87109-77-9
Rozměry261 x 179 x 50 mm
Hmotnost1556
Datum vydání25. 10. 2022
Vazbapevná vazba
Počet stran:960
Nakladatelství:HBT - Havlek Brain
Jazyk:česky