Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

Pivovarství - teorie a praxe výroby piva

Kolektiv autorů
Cena v prodejně: 2 800 Kč
Cena při objednávce v e-shopu:
-280
2 520

U dodavatele

poslední kusy na objednávku.

V prodejně do 0 dnů

K vyzvednutí po 3.3 13:00

Odesíláme do 0 dnů

od 59 Kč, dodání út 4.3

Podrobnosti o dodání

Kdy můžu zboží mít?

Produkt je u dodavatele, odesíláme ho ihned po naskladnění.

Osobní odběr

Prodejna Benešov - ZDARMApo 3.3

Výdejní místa

One Box, One Point59 Kčút 4.3
Balíkovna64 Kčút 4.3
Zásilkovna69 Kčút 4.3
Zásilkovna SK95 Kčst 5.3

Dodání na adresu v ČR

Stažení online0 Kčpo 3.3
One Curier65 Kčút 4.3
Balíkovna na adresu89 Kčút 4.3
Zásilkovna - domů99 Kčút 4.3
Zásilkovna SK - domů139 Kčst 5.3

Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.

Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací. Kniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností. Autoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována.
EAN9788087109779
ISBN978-80-87109-77-9
Rozměry261 x 179 x 50 mm
Hmotnost1556
Datum vydání25. 10. 2022
Vazbapevná vazba
Počet stran:960
Nakladatelství:HBT - Havlek Brain
Jazyk:česky