Nalezené produkty
Nalezené kategorie
Nalezení autoři
Nalezené články: 140
je prázdný
Postní kuchařka
Pavel Drdelod kořene po nať
poslední kusy na objednávku
K vyzvednutí zítra
od 59 Kč, dodání po 30.12
Kdy můžu zboží mít?
Osobní odběr | ||
Prodejna Benešov - ZDARMA | zítra | |
Výdejní místa | ||
One Box, One Point | 59 Kč | po 30.12 |
Balíkovna | 64 Kč | po 30.12 |
Zásilkovna | 69 Kč | po 30.12 |
Zásilkovna SK | 95 Kč | st 1.1 |
Dodání na adresu v ČR | ||
Stažení online | 0 Kč | zítra |
One Curier | 65 Kč | po 30.12 |
Balíkovna na adresu | 89 Kč | po 30.12 |
Zásilkovna - domů | 99 Kč | po 30.12 |
Zásilkovna SK - domů | 139 Kč | st 1.1 |
Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření.
Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.
Kniha obsahuje:
- více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty
- 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje
- sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin
- tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření.
- texty osvětlující postní období od Hanky Zemánkové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších
- bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022
Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE.
Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.
PAVEL DRDEL
Strakonický rodák, ambasador Postní sbírky ČCE a šéfkuchař restaurace Sůl a Řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku čtyř restaurací Jíme Jih.
EAN | 9788088244257 |
---|---|
ISBN | 9788088244257 |
Rozměry | 247 x 175 x 24 mm |
Hmotnost | 686 |
Datum vydání | 21. 02. 2022 |
Vazba | pevná vazba |
Počet stran: | 208 |
Nakladatelství: | Smart Press s.r.o. |
Jazyk: | česky |
Další knihy od autora Pavel Drdel
© 2024 Knihkupectví Daniela