Nalezené produkty
Nalezené kategorie
Nalezení autoři
Nalezené články: 140
je prázdný
Tuky a mastné kyseliny
Jiří Brátve výživě
dalších 40-50ks na objednávku.
K vyzvednutí dnes
od 59 Kč, dodání zítra
Kdy můžu zboží mít?
Osobní odběr | ||
Prodejna Benešov - ZDARMA | dnes | |
Výdejní místa | ||
One Box, One Point | 59 Kč | zítra |
Zásilkovna | 69 Kč | zítra |
Zásilkovna SK | 95 Kč | čt 15.5 |
Dodání na adresu v ČR | ||
Stažení online | 0 Kč | zítra |
One Curier | 65 Kč | zítra |
Zásilkovna - domů | 99 Kč | zítra |
Zásilkovna SK - domů | 139 Kč | čt 15.5 |
Uvedený termín u dodání domů a na výdejní místa je orientační. Balíček může přijít v rozmezí dvou dní po termínu.
Kniha přináší ucelený přehled výživových doporučení z oblasti tuků ve vztahu k reálnému příjmu mastných kyselin v běžné stravě. Autor popisuje technologie získávání a zpracování tuků, boří mýty o negativním dopadu rafinace tuků na zdraví člověka a připomíná, že se výrobci mohou vyhnout technologii částečného ztužování tuků, při níž vznikají zdraví škodlivé transmastné kyseliny. Dozvíme se, jak rozumět zdravotním tvrzením pro tuky a výživovým údajům na obalech potravin.
Druhá část je věnována 55 nejvýznamnějším běžným i netradičním olejům a tukům, které jsou dostupné na našem trhu. Obsahuje podrobné informace o jejich složení, a to i ve vztahu k doporučené konzumaci, aby strava mohla být považována za vyváženou. Čtenář získá konkrétní doporučení k užití tuků a olejů v kuchyni a je upozorněn na chyby, s kterými se může v praxi setkat. Dozví se, že tuky a oleje se liší svými funkčními vlastnostmi, které podmiňují jejich použití v praxi. Například na smažení se z hlediska stability nehodí každý olej a na pečení obvykle potřebujeme tuk, který podporuje požadovanou texturu produktu.
Běžný spotřebitel se při sestavování správné a vyvážené stravy v problematice výběru tuků neorientuje. Účinkem se míjejí i některé snahy výživová doporučení zjednodušit.Běžnému spotřebiteli i některým odborníkům chybějí znalosti o technologiích získávání a zpracování olejů. Po internetu koluje řada mýtů, které mohou utvářet zkreslené představy o tom, čím se při výběru tuků a olejů řídit. Tato publikace přispívá k osvětě v této problematice.
Určena je nutričním terapeutům, studentům medicíny, potravinářské chemie a přírodních věd. Poskytuje informace i lékařům, kteří se snaží upravit stravovací návyky svých pacientů a předcházet u nich kardiovaskulárním onemocněním a jejich rizikovým faktorům. Informace o výživě v ní najde i každý vyznavač zdravého životního stylu.
Text je doplněn výraznou, barevnou, bohatou infografikou, která zvyšuje informační hodnotu knihy a usnadňuje porozumění.
EAN | 9788027156825 |
---|---|
ISBN | 978-80-271-5682-5 |
Rozměry | 240 x 169 x 8 mm |
Hmotnost | 0.23999999463558197 |
Datum vydání | 28. 03. 2025 |
Vazba | brožovaná vazba |
Počet stran: | 112 |
Nakladatelství: | Grada |
Jazyk: | česky |
Další knihy od autora Jiří Brát
© 2025 Knihkupectví Daniela