Nalezené produkty
Nalezené kategorie
Nalezení autoři
Nalezené články: 140
je prázdný
E-kniha Proč se klepou řízky
Vladimír MikešChemie v kuchyni
E-knihy nelze tisknout!
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení, přes důvod klepání řízků, až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.
EAN | 9788076750869 |
---|---|
ISBN | 978-80-7675-086-9 |
Dostupné formáty | |
Datum vydání | 2023 |
Vazba | e-book |
Počet stran: | 184 |
Nakladatelství: | Dokořán |
Jazyk: | česky |
Další knihy od autora Vladimír Mikeš
© 2024 Knihkupectví Daniela