Oblíbené (0)
Košík
je prázdný

E-kniha Lahoda

Monica Sanchezová

Evoluce lidských chutí

EbookE-kniha / Ebook [pdf|epub|mobi]
Manual Návod na stažení e-knihy

No Print E-knihy nelze tisknout!

Cena v prodejně:
Cena při objednávce v e-shopu:
-0
269

Ihned ke stažení

Čtivá historie chuti a čichu 

Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí. 

Prozkoumejte dějiny chutí, které ovlivnily vývoj člověka.

–––

Fascinující, nezvyklá a skutečně lahodná kniha.
— Engineering & Technology 

 

Čtení, při němž se člověku sbíhají sliny.
— The Post and Courier 

EAN9788027511457
ISBN978-80-275-1145-7
Dostupné formátypdf|epub|mobi
Datum vydání2022
Vazbae-book
Počet stran:360
Nakladatelství:Host
Jazyk:česky