Nalezené produkty
Nalezené kategorie
Nalezení autoři
Nalezené články: 140
je prázdný
E-kniha Chemie na talíři
Ondřej DvořákE-knihy nelze tisknout!
„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné!
Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.
EAN | 9788027128815 |
---|---|
ISBN | 978-80-271-2881-5 |
Dostupné formáty | pdf|epub|mobi |
Datum vydání | 2021 |
Vazba | e-book |
Počet stran: | 208 |
Nakladatelství: | Grada |
Jazyk: | česky |
© 2024 Knihkupectví Daniela